Zihni Kontrol Etmek Meditasyonun Güzelliğini Keşfetmek

Meditasyona II. Meditasyonun Yararları III. Meditasyon Iyi mi Yapılır IV. Değişik Meditasyon Türleri V. İnsanların Meditasyon Yaparken Icra ettikleri Yaygın Yanlışlar VI. Meditasyonu Huy Haline Iyi mi Getirirsiniz VII. Değişik İnsan Grupları İçin Meditasyonun Yararları VIII. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon IX. İleri Uygulayıcılar İçin Meditasyon Meditasyon Ile alakalı Popüler Sorular Antet Yanıt Meditasyon Zihni muayyen bir nesneye, düşünceye ya da aktiviteye odaklayarak rehavet ve iç huzuru sağlamayı içeren bir zihin-beden uygulamasıdır. Dikkatlilik Yargılamadan, şu ana dikkat ettiğiniz bir farkındalık hali. Ruh sağlığı Zihinsel durumunuz, bilhassa romantik ve ruhsal iyiliğiniz. Stres yönetimi Stresle sıhhatli bir halde başa çıkabilme kabiliyeti. Rehavet Gerginlik ya da kaygıdan uzak olma durumu. II. Meditasyonun Yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş ruh hali ve rahatlık Artan odaklanma ve konsantrasyon İyileştirilmiş uyku Azaltılmış ağrı Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu Kalp hastalığı ve nüzul […]

Zihni Kontrol Etmek Meditasyonun Güzelliğini Keşfetmek

Zihni Kontrol Etmek: Meditasyonun Güzelliği Keşfedildi

Meditasyona

II. Meditasyonun Yararları

III. Meditasyon Iyi mi Yapılır

IV. Değişik Meditasyon Türleri

V. İnsanların Meditasyon Yaparken Icra ettikleri Yaygın Yanlışlar

VI. Meditasyonu Huy Haline Iyi mi Getirirsiniz

VII. Değişik İnsan Grupları İçin Meditasyonun Yararları

VIII. Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

IX. İleri Uygulayıcılar İçin Meditasyon

Meditasyon Ile alakalı Popüler Sorular

Antet Yanıt
Meditasyon Zihni muayyen bir nesneye, düşünceye ya da aktiviteye odaklayarak rehavet ve iç huzuru sağlamayı içeren bir zihin-beden uygulamasıdır.
Dikkatlilik Yargılamadan, şu ana dikkat ettiğiniz bir farkındalık hali.
Ruh sağlığı Zihinsel durumunuz, bilhassa romantik ve ruhsal iyiliğiniz.
Stres yönetimi Stresle sıhhatli bir halde başa çıkabilme kabiliyeti.
Rehavet Gerginlik ya da kaygıdan uzak olma durumu.

Zihni Kontrol Etmek: Meditasyonun Güzelliği Keşfedildi

II. Meditasyonun Yararları

Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • İyileştirilmiş ruh hali ve rahatlık
  • Artan odaklanma ve konsantrasyon
  • İyileştirilmiş uyku
  • Azaltılmış ağrı
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması
  • Gelişmiş bilişsel işlev

Meditasyonun yararları ile alakalı daha çok data edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde oldukca sayıda kaynak mevcuttur. Ek olarak yöresel topluluğunuzda meditasyon dersleri ve atölyeleri bulabilirsiniz.

III. Meditasyon Iyi mi Yapılır

Meditasyon yüzyıllardır mevcud bir uygulamadır. Zihninizi odaklanmaya ve anda var olmaya eğitmenin bir yoludur. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır, sadece temel adımlar aynıdır.

1. Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.

2. Sırtınız dik olacak halde kolay bir pozisyonda oturun.

3. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.

4. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” deyin.

5. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” deyin.

6. İstediğiniz kadar nefesinize odaklanmaya devam edin.

Şayet zihniniz başka bölgelere giderse endişelenmeyin. Bir tek dikkatinizi nazikçe nefesinize geri getirin.

Meditasyon süre ve sabır gerektiren bir uygulamadır. Tertipli tatbik ile zihninizi daha uzun vakit odaklayabilir ve meditasyonun faydalarını deneyimleyebilirsiniz.

Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır:

  • Azaltılmış stres ve endişe
  • Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
  • Artan saadet ve rahatlık
  • İyileştirilmiş uyku
  • Gelişmiş yaratıcılık

Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmekle ilgileniyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak topluluğunuzda dersler ve atölyeler bulabilirsiniz.

Zihni Kontrol Etmek: Meditasyonun Güzelliği Keşfedildi

IV. Değişik Meditasyon Türleri

Birçok değişik meditasyon türü vardır ve her birinin kendine has yararları vardır. En yaygın meditasyon türlerinden bazıları şunlardır:

Sizin için doğru meditasyon türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır. Meditasyona yeni başladıysanız, keyif aldığınız ve rahatlamanıza ve odaklanmanıza destek olan bir meditasyon türü bulana kadar değişik meditasyon türlerini tecrübe etmek iyi bir fikirdir.

İlginizi Çekebilir:  Rahat Nefes Alın Etkili Stres Giderme Tekniklerini Geliştirmek İçin Nefes Merkezli Bir Yaklaşım

İşte en yaygın meditasyon türlerinden bazılarının kısa bir özeti:

  • Farkındalık meditasyonu

    Farkındalık meditasyonu, farkındalığı şimdiki ana getirmeye odaklanan bir meditasyon türüdür. Farkındalık meditasyonunda, kolay bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” dersiniz. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” dersiniz. Bunu bir müddet meydana getirmeye devam edin ve zihniniz dağıldığında dikkatinizi yeniden nefesinize getirin.

    Farkındalık meditasyonu, dikkatinizi iyi mi odaklayacağınızı ve stresi ve kaygıyı iyi mi azaltacağınızı öğrenmenin mükemmel bir yoludur. Ek olarak hayata karşı daha pozitif bir görüş açısı geliştirmenize de destek olabilir.

  • Transandantal meditasyon

    Transandantal meditasyon, bir mantrayı ya da mukaddes bir kelimeyi ya da cümleyi tekrarlamayı içeren bir meditasyon türüdür. Transandantal meditasyonda kolay bir pozisyonda oturur ve gözlerinizi kapatırsınız. Ondan sonra mantranızı sessiz bir şekilde kendinize tekrarlamaya başlarsınız. Mantranızı bir müddet tekrarlamaya devam ederek zihninizin sakin ve odaklanmış bulunmasına izin verirsiniz.

    Transandantal meditasyonun rahatlamayı teşvik etmiş olduğu, stresi azalttığı ve odaklanmayı iyileştirdiği söylenir. Ek olarak uykuyu iyileştirmek, ağrıyı azaltmak ve yaratıcılığı çoğaltmak benzer biçimde bir takım başka faydası olduğu da söylenir.

  • Vipassana meditasyonu

    Vipassana meditasyonu, düşüncelerinizi ve hislerinizi yargılamadan gözlemlemeyi içeren bir meditasyon türüdür. Vipassana meditasyonunda kolay bir pozisyonda oturur ve gözlerinizi kapatırsınız. Ondan sonra nefesinize odaklanmaya başlarsınız. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” dersiniz. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” dersiniz. Bunu bir müddet meydana getirmeye devam ederek zihninizin sakinleşmesine ve odaklanmasına izin verirsiniz.

    Vipassana meditasyonunun rahatlamayı teşvik etmiş olduğu, stresi azalttığı ve odaklanmayı iyileştirdiği söylenir. Ek olarak öz farkındalığı geliştirmek, kaygıyı azaltmak ve yaratıcılığı çoğaltmak benzer biçimde bir takım başka faydası olduğu da söylenir.

  • Zen meditasyonu

    Zen meditasyonu, Zen Budizm öğretilerine dayanan bir meditasyon türüdür. Zen meditasyonunda kolay bir pozisyonda oturur ve nefesinize odaklanırsınız. Soluk alırken kendinize, “Soluk alıyorum.” dersiniz. Soluk verirken kendinize, “Soluk veriyorum.” dersiniz. Bunu bir müddet meydana getirmeye devam ederek zihninizin sakin ve odaklanmış bulunmasına izin verirsiniz.

    Zen meditasyonunun rahatlamayı teşvik etmiş olduğu, stresi azalttığı ve odaklanmayı iyileştirdiği söylenir. Ek olarak öz farkındalığı geliştirmek, kaygıyı azaltmak ve yaratıcılığı çoğaltmak benzer biçimde bir takım başka faydası olduğu da söylenir.

  • Qigong meditasyonu

    Qigong meditasyonu, yavaş ve nazik hareketler içeren bir meditasyon türüdür. Qigong meditasyonunda, kolay bir pozisyonda oturur ya da ayakta durursunuz ve bir takım yavaş ve nazik hareket yaparsınız. Hareket ederken nefesinize ve bedeninizdeki hislere odaklanırsınız.

    Qigong meditasyonunun rahatlamayı teşvik etmiş olduğu, stresi azalttığı ve dolaşımı iyileştirdiği söylenir. Ek olarak uykuyu iyileştirmek, ağrıyı azaltmak ve bağışıklığı güçlendirmek benzer biçimde bir takım başka faydası olduğu da söylenir.

  • Yoga nidra

    Yoga nidra, derin gevşemeyi içeren bir meditasyon türüdür. Yoga nidra’da kolay bir pozisyonda uzanırsınız ve gözlerinizi kapatırsınız. Ondan sonra nefesinize odaklanmaya başlarsınız. Soluk alırken, şunu söylersiniz:

    Zihni Kontrol Etmek: Meditasyonun Güzelliği Keşfedildi

    V. İnsanların Meditasyon Yaparken Icra ettikleri Yaygın Yanlışlar

    İnsanların meditasyona ilk başladıklarında icra ettikleri birkaç yaygın hata vardır. Bu yanlışlar meditasyonun bütün yararlarından yararlanmanızı engelleyebilir, bundan dolayı bunların bilincinde olmak ve bunlardan kaçınmak önemlidir.

    İşte insanların meditasyon yaparken icra ettiği en yaygın hatalardan bazıları:

    • Kendinizi meditasyon meydana getirmeye zorlamaya çalışıyorsunuz
    • Sabırlı olmamak
    • Düşüncelerinizi denetim etmeye çalışıyorsunuz
    • Oldukca uzun ya da oldukca kısa vakit meditasyon yapmak
    • Yanlış ortamda meditasyon yapmak

    Bu hatalardan herhangi birini yapıyorsanız endişelenmeyin – bir tek değilsiniz. Bir tek bunların bilincinde olun ve düzeltmeye çalışın. Birazcık ergonomik yaparak, müessir bir halde meditasyon yapabilecek ve sunmuş olduğu bütün faydaların tadını çıkarabileceksiniz.

    Zihni Kontrol Etmek: Meditasyonun Güzelliği Keşfedildi

    VI. Meditasyonu Huy Haline Iyi mi Getirirsiniz

    Meditasyon, zihinsel ve fizyolojik sağlığınızı iyileştirmek için kuvvetli bir çalgı olabilir. Sadece meditasyonu tertipli bir huy haline getirmek zor olabilir. Başlamanıza destek olacak birkaç ipucu:

    Realist bir hedef belirleyin. Şayet yeni başlıyorsanız her gün saatlerce meditasyon meydana getirmeye çabalamayın. Her gün 5 dakika meditasyon yapmak benzer biçimde ufak hedeflerle başlayın.
    Sizin için müsait bir süre ve yer bulun. Meditasyon, rahatlayıp odaklanabildiğinizde en etkilidir. Rahatsız edilmeyeceğiniz bir süre ve yer bulun.
    Bunu bir rutin haline getirin. Meditasyonu bir huy haline getirmenin en iyi yolu, onu günlük rutininizin bir parçası haline getirmektir. Her gün meditasyon yapmak için muayyen bir süre ayırın ve buna olası olduğunca sadık kalınca.
    Sabırlı olun. Bir meditasyon pratiği geliştirmek süre alır. Derhal netice görmezseniz cesaretiniz kırılmasın. Bir tek ergonomik meydana getirmeye devam edin ve sonucunda faydalarını görmeye başlayacaksınız.

    Meditasyonu bir huy haline getirmenize destek olabilecek birtakım ek ipuçları şunlardır:

    * Bir meditasyon öğretmeni ya da grubu bulun. Sizi destekleyecek ve yönlendirecek birinin olması yararlı olabilir.
    * Rehberli meditasyonlar kullanın. Rehberli meditasyonlar, meditasyonun temellerini öğrenmenize destek olabilir ve ek olarak pratiğiniz esnasında odaklanmanızı elde eden yararlı bir yol olabilir.
    * Değişik meditasyon türlerini kontrol edin. Birçok değişik meditasyon türü vardır, bundan dolayı keyif aldığınız ve ihtiyaçlarınıza uyan birini bulun.
    * Meditasyonu keyifli hale getirin. Rahatlatıcı müzik dinlemek ya da mum yakmak benzer biçimde meditasyonu eğlenceli hale getirmenin yollarını bulun.

    Meditasyon hayatınızı iyileştirmek için kuvvetli bir çalgı olabilir. Bu ipuçlarını takip ederek, meditasyonu gelecek yıllarda size yarar sağlayacak bir huy haline getirebilirsiniz.

    VII. Değişik İnsan Grupları İçin Meditasyonun Yararları

    Meditasyonun her yaştan ve her geçmişten insan için geniş bir yelpazede yararları olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun değişik insan grupları için muayyen yararlarından bazıları şunlardır:

    • Çocuklar ve gençler için meditasyon, odaklanmayı, dikkati ve davranışı iyileştirmeye destek olabilir. Ek olarak stresi ve kaygıyı azaltabilir ve romantik düzenlemeyi desteklemeye destek olabilir.

    • Yetişkinler için meditasyon stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya destek olabilir. Ek olarak uyku standardını iyileştirebilir, enerji seviyelerini yükseltebilir ve yaratıcılığı artırabilir.

    • Yaşlı yetişkinlerde meditasyon bilişsel işlevi iyileştirmeye, bunama riskini azaltmaya ve iyi olma hissini desteklemeye destek olabilir.

    • Kronik ağrısı olan kişilerde meditasyon, ağrı yoğunluğunu azaltmaya ve ağrı yönetimini iyileştirmeye destek olabilir.

    • Zihinsel hastalığı olan kişiler için meditasyon, depresyon, anksiyete ve stres semptomlarını azaltmaya destek olabilir. Ek olarak başa çıkma becerilerini geliştirmeye ve iyileşmeyi desteklemeye destek olabilir.

    Meditasyon, her yaştan ve geçmişten insana yarar sağlayabilecek güvenilir ve müessir bir uygulamadır. Meditasyonun yararları ile alakalı daha çok data edinmek istiyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak yöresel topluluğunuzda dersler ve atölyeler bulabilirsiniz.

    Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

    Meditasyon, hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için birçok faydası olduğu yayınlanan bir uygulamadır. Stresi azaltmaya, odaklanmayı iyileştirmeye ve rahatlamayı artırmaya destek olabilir. Meditasyona yeni başladıysanız, başlamanıza destek olabilecek birtakım sıradan uygulamalarla adım atmak yararlı olabilir. İşte yeni başlayanlar için birkaç ipucu:

    • Rahatsız edilmeyeceğiniz sessiz bir yer bulun.
    • Kolay bir pozisyonda, bir sandalyede ya da yerde oturun.
    • Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.
    • Yavaşça ve derin soluk alıp verin, akciğerlerinize giren ve çıkan havanın hissine dikkat edin.
    • Şayet zihniniz dağılırsa, dikkatinizi nazikçe yeniden nefesinize getirin.
    • 5-10 dakika kadar devam edin.

    Meditasyona alıştıkça, değişik teknikler ve uygulamalar denemeye başlayabilirsiniz. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır ve bir birey için işe yarayan bir şey, bir başkası için işe yaramayabilir. Mühim olan, keyif aldığınız ve rahatlamanıza ve iç benliğinizle irtibat kurmanıza destek olan bir tatbik bulmaktır.

    İleri Seviye Uygulayıcılar İçin Meditasyon

    Meditasyon binlerce senedir mevcud bir uygulamadır. Zihni eğitmek ve derin bir rehavet durumuna ulaşmak için kullanılır. Meditasyon her seviyedeki deneyime haiz insanoğlu için yararlı olabilirken, ileri seviye uygulayıcıların deneyimleyebileceği birtakım hususi faydalar vardır.

    • Gelişmiş odaklanma ve konsantrasyon
    • Artan yaratıcılık ve sorun çözme becerileri
    • Daha çok romantik dayanıklılık
    • Azaltılmış stres ve endişe
    • Arttırılmış rahatlık ve saadet

    Şayet meditasyonda ileri seviyedeyseniz, aşağıdaki tekniklerden kimilerini keşfetmeyi düşünebilirsiniz:

    • Vipassana meditasyonu
    • Kundalini yoga
    • Tantra meditasyonu
    • Zen meditasyonu
    • Dzogchen meditasyonu

    Faydalarını görebilmek için kendinize müsait meditasyon tekniğini bulup tertipli olarak uygulamanız önemlidir.

    Meditasyon ile alakalı daha çok data edinmekle ilgileniyorsanız, çevrimiçi ve kütüphanelerde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak topluluğunuzda dersler ve atölyeler bulabilirsiniz.

    İşte meditasyon ile alakalı sık sorulan üç sual ve cevapları:

    1. Meditasyon nelerdir?

      Meditasyon, kişinin zihnini ya da farkındalığını eğiterek yüksek bir konsantrasyon, rehavet ya da farkındalık durumuna ulaşmasını elde eden bir uygulamadır.

    2. Meditasyonun yararları nedir?

      Meditasyonun stresi azaltma, odaklanmayı geliştirme, yaratıcılığı artırma ve kaygıyı azaltma benzer biçimde birçok potansiyel faydası bulunmaktadır.

    3. Meditasyona iyi mi başlayabilirim?

      Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır; sadece birtakım sıradan ipuçları şunlardır: Meditasyon yapmak için sessiz bir yer bulmak, kolay bir pozisyonda oturmak ve nefesinize odaklanmak.



İlginizi Çekebilir:  Farkındalıklı Mutluluk Meditasyonun Günlük Deneyiminizi Dönüştürebileceği 5 Yol

Derin Bolukbaşı, teknoloji ve dijital dünya konusundaki derin ilgisiyle tanınan bir içerik üreticisidir. Uzun yıllar boyunca sektördeki gelişmeleri yakından takip etmiş ve bu bilgileri Feopen.com aracılığıyla paylaşmayı amaçlamıştır. Teknoloji alanındaki uzmanlığı ve yenilikçi bakış açısıyla, okuyucularına en güncel ve kapsamlı içerikleri sunma konusunda kendini sürekli olarak geliştirmektedir.

  • Toplam 160 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Farkındalıklı Mutluluk Meditasyonun Günlük Deneyiminizi Dönüştürebileceği 5 Yol

İçindekilerII. Meditasyonun yararlarıIII. Meditasyon iyi mi yapılırII. Meditasyonun yararlarıV. Meditasyonun muayyen gruplara yararlarıVII. Meditasyon öğrenmek için kaynaklarTipik MevzularSual ve Yanıt Meditasyon, yüzyıllardır rahatlamayı, stresi azaltmayı ve zihinsel berraklığı teşvik etmek için kullanılan bir uygulamadır. Genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilecek sıradan fakat kuvvetli bir araçtır. Bu yazıda meditasyonun faydalarını, iyi mi meditasyon yapılacağını ve meditasyon ile alakalı yaygın mitleri ele alacağız. Ek olarak meditasyon hakkındaki daha çok data edinmek ve onu günlük hayatınıza iyi mi dahil edebileceğiniz hikayesinde kaynaklar sağlayacağız. II. Meditasyonun yararları Meditasyonun hem fizyolojik bununla birlikte psikolojik sıhhat için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Meditasyonun yararlarından bazıları şunlardır: Azaltılmış stres ve endişe İyileştirilmiş ruh hali Artan odaklanma ve konsantrasyon İyileştirilmiş uyku Azaltılmış ağrı Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu Artan yaratıcılık Genel refahın iyileştirilmesi III. Meditasyon iyi mi yapılır Meditasyon her yerde, devamlı yapılabilen sıradan bir uygulamadır. Meditasyon yapmanın birçok değişik yolu vardır sadece temel adımlar şunlardır: Sessiz bir yerde kolay bir […]

Huzurlu Araç Kutusu Huzurlu Bir Zihin İçin 7 Temel Rahatlama Tekniği

II. Rahatlamanın YararlarıIII. Iyi mi RahatlanırIV. Gevşeme TeknikleriV. Meditasyonun YararlarıVI. Meditasyon Iyi mi YapılırVII. Yoganın YararlarıVIII. Yoga Iyi mi YapılırIX. Masajın YararlarıX. Masaj Iyi mi YapılırTipik Mevzular İçindekilerII. Rahatlamanın YararlarıIII. Iyi mi RahatlanırIV. Gevşeme TeknikleriV. Meditasyonun YararlarıVI. Masajın YararlarıVII. Yoganın YararlarıYoga Iyi mi YapılırIX. Masajın Yararları Antet Özellikler Rahatlama Teknikleri Soluk egzersizleri Yoga Masaj Aromaterapi Rehberli meditasyon Stres Yok etme Azalmış endişe İyileştirilmiş uyku Artan enerji İyileştirilmiş ruh hali Gelişmiş odak Dikkatlilik Şimdiki anın farkındalığı Fikir ve duyguların kabulü Yargılayıcı olmayan tasarruf Öz şefkat Minnettarlık Meditasyon Azaltılmış stres İyileştirilmiş uyku Artan odaklanma İyileştirilmiş ruh hali Gelişmiş yaratıcılık Yoga Arttırılmış elastikiyet Güçlendirilmiş kaslar Gelişmiş balans Azaltılmış stres İyileştirilmiş uyku (*7*) II. Rahatlamanın Yararları Rahatlamanın hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik sıhhat için birçok faydası vardır. Rahatlamanın yararlarından bazıları şunlardır: * Azaltılmış stres seviyeleri* Uyku kalitesinin artması* Ağrının azalması* Artan enerji seviyeleri* İyileştirilmiş ruh hali* Artan bereketlilik* Gelişmiş yaratıcılık* Geliştirilmiş karar verme* Strese […]

Meditatif Ebeveynlik Ailenizde Sakinlik ve Bağlantıyı Nasıl Geliştirebilirsiniz

İçindekiler Meditatif EbeveynliğeIII. Anne baba Olarak Nasıl Meditasyon YapılırIV. Anne babalar İçin Farkındalık MeditasyonuV. Barışçıl Ebeveynlik StratejileriVI. Anne baba Olarak Zor Duygularla Başa ÇıkmakVII. Meditatif Ebeveynlikte Mesele Yok etmeSeyahatte Olan Anne babalar İçin İpuçlarıIX. Meditatif Ebeveynlik için Kaynaklar Meditatif Ebeveynliğe Meditatif Ebeveynliğin Yararları Anne baba Olarak Nasıl Meditasyon Yapılır Anne babalar İçin Farkındalık Meditasyonu Barışçıl Ebeveynlik Stratejileri Anne baba Olarak Zor Duygularla Başa Çıkmak Meditatif Ebeveynlikte Mesele Yok etme Seyahatte Olan Anne babalar İçin İpuçları Meditatif Ebeveynlik için Kaynaklar Sorular ve Cevaplar Anahtar kelimeler: bilgili ebeveynlik, barışçıl ebeveynlik, pozitif yönde ebeveynlik, stressiz ebeveynlik, bilgili disiplin “Meditatif Ebeveynlik: Aile Hayatında Barışı Teşvik Etmek” anahtar kelimesinin arama amacı, daha bilgili ve barışçıl bir halde ebeveynlik yapmayı öğrenmektir. Bu anahtar kelimeyi arayan anne babalar muhtemelen aile hayatlarında stres ve çatışmayla savaşım ediyordur ve çocuklarıyla ilişkilerini geliştirmenin yollarını arıyorlardır. Meditasyon ve farkındalık için muayyen teknikler öğrenmekle ilgileniyor olabilirler ya da daha rahat ve pozitif […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele